Muziektherapie-waterbed

Muziektherapie-waterbed.

Het muziektherapie-waterbed is een uitvinding van muziektherapeut Math Hansen †,  gespecialiseerd in pijnbestrijding. Hij combineerde de genezende werking van muziek met de zuiverende en dragende kracht van water. De werking hiervan wordt geïntensiveerd door liggend op het warme muziektherapie-waterbed, de mooie klanken van prettige muziek niet alleen te beluisteren, maar deze als aangename trillingen ook letterlijk te voelen.

Het doorgeven van trillingen speelt een belangrijke rol in deze heilzame therapie. Het menselijk lichaam bestaat voor 80 % uit water en is zeer ontvankelijk voor trillingen. Omdat water trillingen versterkt, betekent het liggen op het muziektherapie-waterbed en het letterlijk ondergaan van de muzikale klanken een weldaad voor lichaam en geest.     

De muziekwaterbed therapie werkt bij pijn, stress, spanningen burn-out en psychosomatische klachten. De resultaten zijn zeer positief::
- onrust en angsten bij dementerenden verminderen en hiervoor in de plaats komen rust en geborgenheid terug
- spasmen en krampen worden opgeheven
- mensen met lage rugpijn herstellen doorgaans snel,
- mensen met reumatische pijnklachten en mensen met de ziekte van Bechterew hebben aanmerkelijk minder pijn
- mensen met angsten, depressies, burn-out klachten, stress klachten, psychosomatische symptomen, onrust en impulsief gedrag komen tot rust.
- mensen met verschillende vormen van kanker,  met chronische of heftige pijnklachten zijn soms na enkele behandelingen zonder pijn.

 

Prijs op aanvraag. Graag informeren wij u over plaatsing, mogelijkheden en het belang van professionele begeleiding.